Texel Academy biedt antwoord op grote vraag naar personeel

10-09-2019

Horecaondernemers bieden met de Texel Academy een eenjarige horecaopleiding met betaalbare woonruimte en baangarantie

Texelse horecaondernemers slaan de handen ineen om het groeiend personeelstekort op het eiland terug te dringen. Met de Texel Academy bieden zij een eenjarige horecaopleiding aan met betaalbare woonruimte en een baangarantie op het Waddeneiland. Een mooi initiatief tot samenwerking om mensen die in de horeca willen werken naar het eiland te halen. Dat Texel er klaar voor is, zie je terug in deze inspirerende video.

Vorig jaar begon de Texel Academy met 20 leerlingen voor de koksopleiding. Dit jaar stellen de horecaondernemers 40 plaatsen beschikbaar op de Academy. Naast de koksopleiding kunnen leerlingen zich nu ook aanmelden voor de gastheer/-vrouw opleiding. Deze start in februari 2020.

Extra stap door horecaondernemers

Rob Vos, voorzitter KHN Texel: "Het niveau van de Texelse horeca heeft altijd hoog gelegen. Om die hoge scores te kunnen blijven garanderen, zijn wij op zoek naar gemotiveerde mensen. Daarom willen wij als ondernemers een extra stap zetten. Wij zoeken mensen met een hart voor horeca en doen dat met een hart voor hen."

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de Texel Academy? Volg de ontwikkelingen op instagram via @TexelAcademy en op de website www.texelacademy.nl.

Wil je meer weten of inspiratie opdoen over het werven en behouden van personeel? Neem een kijkje in de Onderwijs Inspiratiebox.

Terug