Provinciale Staten op de hoogte gebracht van belang van de horeca

13 dec 2018

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen 2019 heeft KHN Noord-Holland een brief naar de partijen binnen de provincie Noord-Holland gestuurd om een aantal belangrijke zaken onder hun aandacht te brengen. Het gaat om onderwerpen die van belang zijn voor horecaondernemers in de provincie Noord-Holland.

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen 2019 heeft KHN Noord-Holland een brief naar de partijen binnen de provincie Noord-Holland gestuurd om een aantal belangrijke zaken onder hun aandacht te brengen. Het gaat om onderwerpen die van belang zijn voor horecaondernemers in de provincie Noord-Holland.

In de brief wordt aangegeven wat het provinciebestuur kan doen om deze ondernemers te faciliteren om zo samen de regionale gastvrijheidseconomie verder te versterken. KHN Noord-Holland vraagt aandacht voor gastvrijheid. Gastvrijheid is belangrijk. Deze zorgt voor harde bestedingen en veel banen. En gastvrijheid speelt ook een sociaal-maatschappelijk rol: zij draagt bij aan ontspanning en plezier en aan oplossingen voor uitdagingen als bevolkingskrimp en sociale samenhang. Daarom is het een sector die een prominente plek verdient op de agenda van de provincie. De punten die benoemd worden zijn: 

  1. Extra medewerkers
  2. Onderwijs
  3. Bruisende binnensteden
  4. Strandondernemers hebben duurzame ruimte nodig
  5. Imagodiscussie
  6. Bereikbaarheid
  7. Eerlijk speelveld

Rob Baltus, voorzitter van KHN Noord-Holland, wil met de statenleden in gesprek om verder te praten over de manier waarop de provincie kan bijdragen aan een sterke horeca. 

Wilt u weten wat de standpunten zijn van KHN? Kijk dan op www.khn.nl/standpunten  

Wij wensen u fijne en drukke feestdagen en een heel gelukkig, gezond en succesvol 2019.

Met gastvrije groet,
namens de regioraad van KHN Noord-Holland 

Rob Baltus,
Voorzitter 

Bijlage: brief aan provinciale politieke partijen

Terug