In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26 mrt 2019

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Noord-Holland stelde, samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de politie, een advies op dat in 9 punten laat zien waar u op moet letten bij de aanschaf, de installatie en het onderhoud van een camerasysteem. Als u deze 9 punten volgt zijn uw camera’s geschikt voor heterdaadkracht, opsporing en vervolging. 

"Het cameratoezicht in mijn zaak is er niet alleen voor de veiligheid van mijn medewerkers, maar ook voor die van mijn gasten. Iedereen moet veilig een drankje kunnen drinken. Ik dacht dat mijn camera-systeem aan alle eisen voor een politie onderzoek voldeed. Het systeem was toch professioneel geïnstalleerd? Wat ben ik blij dat ik de gratis scan toch heb laten doen! Met een kleine aanpassing zijn mijn beelden nu scherp en geschikt voor opsporing en vervolging. Dat geeft een veilig gevoel voor iedereen.

Gert Jan Bonten — Horecaondernemer, Stayokay

Gratis scan

U heeft geïnvesteerd in uw camerasysteem, dan wilt u toch ook weten of het voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Daarom bieden het RPC NH en het CCV ondernemers en winkeliers nu een gratis scan aan van hun camerasysteem. Deze scan laat zien op welke punten u - indien nodig - uw systeem aan kunt passen, zodat ook u beschikt over Excellent Camera-toezicht. De scan wordt u gratis aangeboden en wordt uitgevoerd door de rapporteur van het CCV.

Check de 9 punten en vraag de gratis scan aan via www.rpcnh.nl

 

Terug