KHN Muziek

KHN-Muziek

Muziek speelt een belangrijke rol in de horeca. Je wilt graag een goede sfeer in je zaak, zodat je jouw gasten een geweldige ervaring kunt bieden. Vanwege de groeiende vraag naar een betrouwbaar alternatief voor beschermde achtergrondmuziek biedt KHN exclusief voor haar leden een 100% rechten-inclusieve streaming muziekdienst: KHN Muziek.

Wat is KHN Muziek?

 • Een exclusief pakket met vier horeca-gerelateerde zakelijke muziekkanalen
 • Samengesteld uit moderne achtergrondmuziek van getalenteerde artiesten
 • Na inlog direct online af te spelen via pc, laptop, tablet of smartphone
 • Eenvoudig aan te sluiten op uw bestaande geluidssysteem
 • Rechten-inclusief, je hebt dus geen Buma en Sena licentie nodig
 • Slechts € 14,95 per maand of € 169,95 per jaar
 • Exclusief voor leden van KHN

Rechten-inclusief?

In tegenstelling tot populaire muziek van bekende artiesten ben je voor het repertoire van KHN Muziek geen rechten verschuldigd aan Buma en Sena. Mits je natuurlijk alleen KHN Muziek ten gehore brengt. Je krijgt na bestelling een certificaat van KHN Muziek waar dit op staat.

Profiteer direct!
Op khnmuziek.nl kun je een demo beluisteren en direct een maand- of jaarabonnement afsluiten. Na betaling ontvang je inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot het volledige repertoire.

Afmelden voor Buma en Sena?

Heb je nu een Buma en Sena licentie via KHN en wil je volledig overstappen naar KHN Muziek? Dan kun je je via dit formulier afmelden voor de Buma en Sena regelingen van KHN. Je kunt je voor beide regelingen op elk moment van het jaar afmelden. Je krijgt reeds betaalde licentiekosten dan naar rato van ons terug.

Vragen of meer informatie?

Voordat je contact met ons opneemt adviseren wij je onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden te lezen en de FAQ te raadplegen op khnmuziek.nl.

VRAAG & ANTWOORD

1. Wat is KHN Muziek?
Een exclusief pakket met zakelijke muziekkanalen voor KHN-leden, vrij van de jaarlijkse afdrachten aan Buma en Sena.

2. Wat kost het en wat bespaar ik?
KHN Muziek kost €14,95 per maand of €169,95 per jaar. Als je alleen gebruik maakt van KHN Muziek in je bedrijf bespaar je de jaarlijkse afdrachten aan Buma en Sena.

3. Kan ik alle muziek ontvangen die ik wil?
KHN Muziek bestaat momenteel uit de volgende vier online muziekkanalen:

 • Relax (ambient, grotendeels instrumentaal)
 • Gezellig (lounge)
 • Genieten (easy pop)
 • Onderweg (mainstream, high energy, dance)

Deze moderne achtergrondmuziek komt van onbekende maar getalenteerde artiesten uit de hele wereld. De muziekkanalen worden onderhouden door experts uit de muziekindustrie. Zij zullen de feedback van KHN en haar abonnees gebruiken om het muziekaanbod verder te optimaliseren.

4. Waar speel ik KHN Muziek op af?
KHN Muziek is een streaming muziekdienst. Je hebt dus een internetverbinding nodig, een apparaat met internetbrowser zoals een laptop, (tablet) pc of smartphone en natuurlijk luidsprekerboxen met een eventuele versterker of een geluidsinstallatie. Heb je Sonos apparatuur? Dan kun je KHN Muziek in een paar eenvoudige stappen direct activeren en afspelen op je Sonos apparatuur. Op khnmuziek.nl staat een toelichting bij de FAQ.

5. Waarom kan ik niet gewoon Spotify gebruiken in plaats van KHN Muziek?
KHN Muziek is geen alternatief voor reguliere muzieksystemen of streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music waar overwegend populaire (beschermde) muziek op gedraaid wordt. Voor die muziek heb je dus nog steeds een Buma en Sena licentie nodig. Spotify en Apple Music zijn overigens diensten voor consumenten, zakelijk gebruik is formeel niet toegestaan. KHN Muziek is bedoeld voor zakelijk gebruik en is vrij van Buma en Sena afdrachten.

6. Is er een demo beschikbaar voordat ik deze dienst ga afnemen?
Op demos.tribeofnoise.com/khn/ vind je per kanaal een uur muziek.

7. Hoe sluit ik een abonnement af op KHN Muziek?
Op khnmuziek.nl staat de optie 'Bestel KHN Muziek'. Om te verifiëren dat je lid bent van KHN moet je één keer je KHN-lidnummer en de postcode van je bedrijf invullen. Na het afgeven van een geldig emailadres wordt je door de bestelmodule geleid en kun je direct online afrekenen. Daarna ontvang je op het opgegeven e-mailadres je inloggegevens, de factuur van je bestelling en het certificaat van KHN Muziek dat je kunt tonen bij een eventuele controle.

8. Hoe meld ik mij af bij Buma en Sena?
Als je nu via KHN een Buma en Sena licentie hebt, maar volledig overstapt naar KHN Muziek, kun je je via dit formulier afmelden voor de KHN kortingsregelingen voor Buma en/of Sena. Je krijgt dan de reeds betaalde licentiekosten voor Buma en Sena naar rato van ons terug. Maak je geen gebruik van de KHN kortingsregelingen en betaal je rechtstreeks aan Buma en Sena dan kun je je afmelden via mijnlicentie.nl.

9. Kan ik KHN Muziek ook inzetten voor specifieke ruimten?
Als je KHN Muziek in specifieke ruimten van je bedrijf wilt gebruiken en voor andere ruimten beschermd repertoire (Buma en Sena) wilt blijven afspelen kan dat. Van belang is te kijken of dat invloed heeft op de parameters (zoals vierkante meters) van je huidige licenties van Buma en Sena. Dat kun je opgeven dan wel navragen via leden@khn.nl.

10. Kan ik op meerde apparaten tegelijk KHN Muziek afspelen?
Je kunt KHN Muziek afspelen op één apparaat tegelijk. Als u op een ander apparaat met dezelfde accountgegevens inlogt, gaat de streaming verder vanaf dat apparaat. Als u in verschillende ruimtes of meerdere vestigingen verschillende muziekkanalen van KHN Muziek wilt afspelen, kan dat alleen met extra abonnementen. Als u bent ingelogd kunt u eenvoudig via Account extra abonnementen afsluiten.

11. Loop ik een risico met KHN Muziek?
KHN heeft er op toegezien dat uw bedrijf geen risico loopt voor het muziekrepertoire van KHN Muziek met betrekking tot Buma en Sena. Uiteraard blijft u te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de muziek die u in uw bedrijf ten gehore brengt. Zorg dus dat er geen andere muziek in uw bedrijf wordt afgespeeld als u uitsluitend KHN Muziek wilt gebruiken. Eventuele boetes of naheffingen die u krijgt na controle van Buma en Sena zijn in dat geval voor uw rekening.

12. Welk systeem zit er achter KHN Muziek?
KHN Muziek is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland en Tribe of Noise BV uit Amsterdam. Tribe of Noise is een wereldwijd muziekplatform met tienduizenden artiesten die muziek in eigen beheer uitbrengen.

13. Mijn internet is goed maar KHN Muziek hapert of werkt niet goed?
Vaak helpt het om de geschiedenis van uw browser te legen. Via de meeste browsers kan dit eenvoudig via Instellingen > Geschiedenis > Browsegeschiedenis > Wissen. U kunt ook bij ‘Help’ zoeken op ‘browsegeschiedenis’.

Wij wensen u veel (luister)plezier met KHN Muziek!

Terug
KHN Energiewet App banner
KHN Ledenvoordelen